Kilis Haber
HV
28 MART Perşembe 19:24

Kılıçdaroğlu Akşehir'de Yörük Türkmenlerle buluştu.

Atayurdu Konya Akşehir'de,  Yörük Masası tarafından düzenlenen Büyük Yörük Türkmen Buluşmasında 40 ilden gelen Yörük Türkmen temsilcileriyle buluşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yörüklere sosyal güvenlik hakkı ve ve köy okullarının açılması sözü verdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 30-01-2023 11:15   Güncelleme : 30-01-2023 11:15
Kılıçdaroğlu Akşehir'de Yörük Türkmenlerle buluştu.

 

Akşehir'de türbesi bulunan büyük dedesi Seyyid Mahmut Hayrani türbesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, etkinlik alanına kurulan yörük çadırlarını ziyaret etti.

Sonrasında halk dansları gösterisini izledi ve kapalı spor salonunda toplanan binlerce yörük temsilcisine hitab etti.

Yörük Türkmen kültürünün sıradan bir kültür olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bu erdemli kültürün kuşaklara aktarılması gerektiğini yörüklerin sorunlarını bildiğini, iktidarlarında yörüklerin yanlarında olacaklarını, onlara sosyal güvenlik sağlayacaklarını, köy okullarını açacaklarını söyledi.

Yörük Türkmenlerin devletin kurucusu ve en büyük teminatı olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu "iktidar olduğumuzda devlet yörüklerin yanında olacak" sözlerine yer verdi.

Yörük Türkmen Federasyon ve Konfederasyon Başkanlarının da söz aldığı toplantıda, yörükler Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirdi ve kendisini Yörük Beylerbeyi ilan ederek kaftanını giydirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR