Kilis Haber
HV
28 MART Perşembe 22:48

CHP'li Ali Mahir Başarır: Adaylık Yeri Kurultaydır

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkanlığı adaylığını düşünen İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özel'e "Adaylık yeri kurultaydır" yanıtı ile cevap verdi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 14-06-2023 20:38
CHP'li Ali Mahir Başarır: Adaylık Yeri Kurultaydır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. İmamoğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızla her zaman görüşüyoruz zaten. Güzel olacak her şey" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te bu gündeme ilişkin kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

“ADAYLIK YERİ KURULTAYDIR”

Bir gazetecinin, İmamoğlu'nun "adaylık çıkışı yaptığı" şeklindeki ifadesi üzerine Başarır, CHP'nin 85 milyon için önemli bir güvence olduğunu söyledi.

Başarır, CHP'nin bu üzüntüden, bu tartışmadan bir an önce çıkması ve Türkiye'nin sorunlarına yönelmesi gerektiğine belirterek, şunları kaydetti:

"Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin birçok değeri tabii ki aday olmak isteyecektir. En doğal haklarıdır. Bunun da yeri kurultayıdır. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Sayın Genel Başkanımızın da hiçbir sıkıntısı yok. Sayın Genel Başkanımız 'ben' demiyor. Partiyi, gençleri, bize milyonlarca oy veren genç kardeşlerimizi bu partiye kazandırmak, belki ilçe, il parti yönetimlerine almak istiyoruz.

Yenilikse, bunu üyelerden başlayıp en tepeye kadar yapmalıyız. Zaten genel başkanımız da bunun önünü açtığını, yeniliğin arkasında olduğunu net bir şekilde söyledi."

AdminAdmin

YORUMLAR