Kilis Haber
HV
28 MART Perşembe 20:22

İTÜ Proje Takımı TAM’a EDICtive Tasarım Yarışması’nda İkincilik Ödülü

İTÜ TAM, eklemeli imalat alanında hazırladığı projesiyle Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nin (ETİM) kurulması kapsamında düzenlenen EDICtive Tasarım Yarışması’nda üniversiteler kategorisinde ikinciliğe değer görüldü.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 20-01-2023 20:00   Güncelleme : 20-01-2023 20:00
İTÜ Proje Takımı TAM’a EDICtive Tasarım Yarışması’nda İkincilik Ödülü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), akademik alandaki başarılarının yanı sıra öğrenci takımlarının yenilikçi teknolojilere odaklanan projeleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor. Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nin (ETİM) kurulmasına yönelik 18 Ocak’ta gerçekleşen Teknik Destek Projesi Kapanış Töreni’nde EDICtive Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı. Üniversiteler kategorisinde İTÜ TAM takımımız ikinci oldu.

Sürdürülebilirlik yolunda enerji tüketiminin en aza indirmeyi hedefleyen yarışmada İTÜ TAM’ın başarısı

Avrupa Birliği’nin Türkiye ile mali işbirliği çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı’nın bir parçası olan Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezinin (ETİM) kurulmasına dair Teknik Destek Projesi 2020’de başlatılmıştı. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP AŞ) tarafından uygulanan ve otuz ay süren projenin üç ayağından birisi olan iletişim ve görünürlüğün arttırılmasına yönelik faaliyetlerdi. Bu faaliyetler kapsamında EDICtive Tasarım Yarışması düzenlendi.

EDICtive Tasarım Yarışması, makinelerde ve konutlarda; ısıtma ve soğutma sistemlerindeki enerji tüketimini eklemeli imalat yöntemlerini de kullanarak en aza indirecek çözümler geliştirilmesini amaçlamaktadır. Yarışma kapsamında sanayi ve üniversite kategorilerinden projelerin başvuruları kabul edildi.

İTÜ TAM (Eklemeli İmalat Teknolojileri) proje takımımız, EDICtive Tasarım Yarışması’na katıldığı projesiyle ikincilik ödülünü kazandı. Ödül kapsamında 20 bin TL’lik hediye çeki de İTÜ TAM Takımı’na takdim edildi.

Etkinlikte ayrıca İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emrecan Söylemez konuşmacı olarak yer aldığı “Eklemeli İmalatın Geleceği ve Sanayide Verimliliğe Etkisi” başlıklı panelde bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR