Kilis Haber
HV
29 MART Cuma 01:12

Çocuklara 10 Kasım ruhunu Atatürk Evi’nde yaşattık

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çocuklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım’da, Mersin’deki Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-11-2022 17:23   Güncelleme : 10-11-2022 17:23
Çocuklara 10 Kasım ruhunu Atatürk Evi’nde yaşattık

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim gören 38 minik ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Engelsiz Yaşam Parkı’na kayıtlı 45 özel birey, 10 Kasım ruhunu Atatürk Evi’nde yaşadı.

Çocuklar, öğretmenlerinin eşliğinde Atatürk Caddesi’nde yer alan ve Ulu Önder’in Mersin’e geldiğinde konakladığı Atatürk Evi’ni gezdi. Evin tüm odalarını, Atatürk’ün yatağını, eşyalarını, kullandığı araç gereçleri ilgiyle inceleyen öğrenciler, bir taraftan da öğretmenlerinin verdiği bilgileri dinlediler.

“Özel günlerde tercihimiz çocuklara o anı yaşatmak”

Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Engelsiz Yaşam Parkımızda özel gereksinimli bireylerimiz ve aileleriyle birlikte çok güzel etkinlikler yürütmekteyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü anma törenleri kapsamında da, parkımızda gerçekleştirdiğimiz tören sonrası, farklı bir etkinlik olması ve onların farkındalıklarını artırmak adına, yaklaşık 45 öğrencimiz ve ailesini bugün Atatürk Evi’ne getirdik. Çocuklarımız Atatürk’ün yattığı, kaldığı, yemek yediği, dinlendiği yerleri gördü. Onlara çok değişik geldi. Bu durum farkındalıklarını artırdı ve mutlu oldular. Onlar mutlu olduğu zaman, bizler de mutlu oluyoruz” dedi.

Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde öğretmenlik yapan Beden Eğitimi Öğretmeni İmren Uzun, “Bugün burada çocuklarımızın bu anı yaşamalarını, Ulu Önder Atatürk’ümüzü kendi evinde hissetmelerini istedik. Özel günlerde tercihimiz, çocuklara o anı yaşatmak” diye konuştu.

Özel bireylerden Metehan’ın annesi Fatma Kubuk, “Bugün 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünde, Atatürk’ün Evi’ni görmeye geldik. Oğlum, Atatürk’ün yatak odasına çiçek bıraktı. Kişisel eşyalarını ve anılarını gördük, çok memnun kaldık” dedi.

Özel bireylerden Zeynep Başak Adak, “Bugün biz Atatürk Evi’ne geldik. Törende Atatürk’ün asker arkadaşlarını, gazileri gördüm. Evinde odalar vardı. Duygulandım, ağladım. O’nu çok seviyorum” ifadelerine yer verdi.

Oğlu Gökhan’ı Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’ne gönderen velilerden Kader Yeniyöndem, “Başladığından beri oğlumda çok farklı ve iyi değişimler olduğunu gözlemledim. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için de Atatürk Evi’ne geldik. Atatürk’ün anılarını canlandıracağız. O’nu anacağız” diye konuştu.

Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’ne giden çocuklardan Umutcan Oynar, “Atatürk kalbimizde yaşıyor. Atatürk’ü çok seviyorum” şeklinde duygularını dile getirdi. Miran Meşe ise, “Atatürk’ün resimlerini, eşyalarını, salonu, fincanlarını, yatak odasını gördük. Atatürk’ü çok seviyorum” derken, Esila Canbolat da “Atatürk’ün Evi’ne geldik, yatak odası vardı, gördük” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR