Kilis Haber
HV
28 MART Perşembe 22:13

Malatya'da Sivas depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Malatya’ya intikal eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, belediyenin tüm imkânlarını seferber ederek bölgede yaraların sarılmasına katkıda bulunuyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2023 12:29   Güncelleme : 13-02-2023 12:29
Malatya'da Sivas depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Arama-kurtarma çalışmaları, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve yardım dağıtımlarının koordine edilmesi için felaketin ilk gününde Malatya’ya ulaşan Belediye Başkan Hilmi Bilgin ve berberindeki ekipler; Malatya şehir merkezi, ilçeler ve köylerdeki faaliyetlerini hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen ve 10 ilde büyük bir yıkıma sebep olan depremin 7. gününde de depremzedeleri yalnız bırakmayan Başkan Bilgin, Malatya’nın Erkenek ve Doğanşehir ilçelerinde incelemelerde bulunarak depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve ile birlikte bölgede kurulan çadır kentlerdeki depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Bilgin, depremden etkilenen vatandaşlar ile yakından ilgilenerek yaraların sarılması için çalıştıkları söyledi.

Çadır kent ziyareti kapsamında diyaliz hastası Haşim Salman’ı dinleyen Başkan Bilgin, Salman’ın tedavisi için gerekli olan ilaçların muhafaza edilmesi amacıyla ihtiyaç duyduğu buzdolabını kısa süre içerisinde temin ederek aileye ulaştırdı.

Ekiplerin buzdolabını teslim ettikleri böbrek hastası Salman, Başkan Bilgin’e teşekkür ederek “Başkanımızdan ve Sivas halkından Allah razı olsun. Bu zor günlerimizde bizleri yalnız bırakmadılar. Tedavim için gerekli olan ilaçların korunması gerekiyordu. Diyaliz hastasıydım. Devletimiz çadırlara yerleştirdi. Gerekli ihtiyaçlarımız da karşılanıyor. Başkanımız bizi çok duygulandırdı. Allah razı olsun” dedi.

Öte yandan belediyeye bağlı ekipler, bölgedeki arama-kurtarma, enkaz kaldırma ve yardım dağıtımlarına destek vermeye devam ediyor.

 

AdminAdmin

YORUMLAR